Az elektromos autók E-osztálya az új Mercedes EQE

A Mercedes teljes pályás letámadást indított az elektromos autók terén, és ennek részeként mutatkozott be az új EQE, az elektromos autók E-osztálya, aminek a formája és a berendezése is ismerős lehet.

A müncheni autószalon egyik legfontosabb újdonsága a Mercedes-Benz EQE, a tavasszal bemutatott EQS kistestvére. Ha az EQS-re azt mondtuk, hogy az elektromos autók S-osztálya, akkor az EQE az E-osztály elektromos megfelelője, egy mérettel kisebben adja mindazt a csúcstechnikát, amit a Mercedes a villanyautózás terén ma adni képes.

1,96 méter széles és 1,5 méter magas. A különleges arányait jól mutatja, hogy a hossza csak három centivel nagyobb az E-osztályénál, de a 3,12 méteres tengelytávja 18 centivel nőtte túl a hagyományos testvérének hasonló adatát.

A nyújtott tengelytáv azt jelenti, hogy rengeteg hely marad az utasoknak, de kevesebb a bőröndöknek: a 430 literes csomagtartója kisebb, mint az E-osztály 540 literes raktere, és még a kupéformájú CLS 520 literes poggyászterénél is.

Még az első utas elé is került egy képernyő, ahol filmet nézhetünk és internetezhetünk akár menet közben is. Ha a rendszer érzékeli, hogy a vezető is ezt a képernyőt nézi, akkor elsötétíti egy pár pillanatra.

A fényszórókat például szűkebbre szabták, és alapesetben nincs közöttük fénycsík, csak az érdekes mintájú maszk, és a hátsó lámpák is más formájúak, de ezeket a legújabb divat szerint fénycsíkkal kötötték össze.

a 90 kilowattórás akkumulátorával 545-660 kilométer a hatótávja a WLTP mérés szerint. Később ennél erősebb és kétmotoros, összkerékhajtásos kivitel is érkezik, a csúcsmodell a 680 lóerős AMG-változat lesz.

Az opciós légrugózásával és hátsókerék-kormányzásával az EQE-t agilisabbnak és kényelmesebbnek ígérik a kategóriában megszokottnál. A gyártása hamarosan indul Brémában, az első példányok a jövő év közepén kerülnek az utakra, és

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.