A világ legkisebb BMW-je volt hajdanán az Isetta, amiből a veterán példányok egyre nagyobb áron cserélnek gazdát. Most pedig itt a retró stílusú, modern utódja, ami már elektromos hajtást kapott, és a szeretnivaló formát is megtartotta.

Különös szerzet volt az Isetta, a háromkerekű törpeautó, a második világháború utáni évek szükségmodellje, ami az olasz Iso termékének indult, de BMW-emblémával futott be nagy karriert. Olyan nagyot, hogy máig emlékezetes a bájos formája, ami egy modern kiskocsit is ihletett. A Microlino névre keresztelt jószágot hamarosan gyártani is kezdik.

Nem elég, hogy ugyanolyan gömböc, mint az eredeti Isetta, de még az orrán nyíló ajtót is megtartotta, ami az ősét olyan jellegzetessé tette. A fényszórók azonban már LED-esek, a hátsó kerék dupla, és a hajtás is naprakész. 20 lóerőre és 110 Nm-re képes elektromotor mozgatja a 2,44 méter hosszú, 450 kilogrammos Microlinót, méghozzá nem is lassan: 5 másodperc alatt éri el az 50 km/órát, a vége 90-nél van.

Nem is kell több egy ilyen apró városi autónak, amit 8 és 14,4 kilowattórás akkumulátorral terveznek gyártani, az előbbivel 120, az utóbbival pedig már 215 kilométer az egy feltöltéssel megtehető távolság. A Microlino gyártója a genfi autószalonon mutatja meg a végleges változatot, amit fehér tetővel, élénk színekben lehet majd rendelni.

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!