Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kedves ajándékkal készült a BMW a New York-i autószalonra, hiszen készítettek egy tisztán elektromos hajtású Minit, de nem az újból, hanem még a klasszikus eredetiből. Bármennyire is szeretnénk egyet, nem tervezik a gyártását.

1959-ben jelent meg az első Mini, és rövid idő alatt kultikus népszerűségre tett szert, elsősorban stílusos formája, praktikusan apró méretei és elképesztő fürgesége miatt. Mindez pedig megvan abban a prototípusban is, amit az idei New York-i autószalonra készített a gyártó. Fogták a klasszikus Mini egyik utolsó, szép állapotban megőrzött példányát, és elektromos hajtásúvá alakították.

Nem árultak el róla semmilyen műszaki adatot, ezért nem tudjuk, hogy milyen erős, vagy milyen gyors a sárga E logóval díszített elektromos prototípus, de biztosak vagyunk benne, hogy az élénkségével ez is rászolgál a hírére. Bármennyire is szeretnénk ilyennel szelni a várost, sajnos nem azért készült a prototípus, mert a jövőben gyártásba adnák a modellt.

2008-ban jött ki az első elektromos széria, a MINI E, amiből néhány száz darab készült tesztelési céllal, a későbbi BMW i3 technikáját kísérletezték ki vele. Most is vehetsz zöld rendszámos MINI-t, a 224 lóerős plug-in hibrid Countryman összkerékhajtású, és 125 km/óráig elektromos autóként is vezethető. 2019-ben pedig jön az első tisztán elektromos hajtású MINI, aminek a prototípusát már megmutatták.

Nézd meg ezeken a képeken, milyen jól mutat az utcákon az elektromos Mini:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.