Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak néhány módosítás kellett a széria MINI Countryman konnektorról tölthető hibrid változatán ahhoz, hogy három példányával egy 26 ezer kilométeres utazáson átszeljék az amerikai kontinenst Alaszkától egészen Tűzföldig.

Nem az elektromos hajtású klasszikus Mini volt az egyetlen újdonság, amit a brit márka kiállított a New York-i autószalonon, hanem itt mutatták meg azt a Countrymant is, aminek három példányával kontinenst átszelő túrára indulnak. Méghozzá a leghosszabb szárazföldi túrára, amit a Földön meg lehet tenni, Alaszka északi végétől a dél-amerikai kontinens csücskéig.

A Countryman Panamericana Plug-in Hybrid névre keresztelt autók nem sokban térnek el a Cooper S E ALL4 néven kínált, általunk is próbált szériamodelltől, hiszen csak kiegészítő fényszórók, merevebb oldalfalú abroncsok és tetőcsomagtartó került rá, további egy pótkerékkel. A konnektorról tölthető hibrid Countryman továbbra is 224 lóerős teljesítményre képes.

25 750 kilométert tesz ki a tervezett útvonal, aminek a legendás Carrera Panamericana verseny szakasza is a része. A világ leghosszabb szárazföldi útja eltérő éghajlati öveken, sűrű dzsungeleken és több ezer méter magas hegyi szorosokon vezet keresztül, gyakran kavicsos burkolattal. Az esőerdők védelme érdekében Panama és Kolumbia közt 90 kilométert hajón tesznek meg.

Nézd meg annak a férfinek a kalandjait is, aki egy kocsmáért tette meg ezt az utat:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.