A Morris neve még neked is ismerős lehet, ha másról nem, akkor a régi Miniről, és úgy tűnik, hogy a brit márka feltámadhat. A most bemutatott prototípus egy tisztán elektromos hajtású, retró stílusú áruszállító, amit elképesztő drágán mérnek.

1919-ben alapították a Morris márkát, ami az ötvenes években olvadt bele a nagy angol autóipari vállalatóriásba, és a legismertebb típusa a Mini volt, amit más márkanevek alatt is forgalmaztak.

1984-ben döntöttek úgy, hogy inkább az Austin márkát helyezik előtérbe, de az is csak három évvel élte túl a Morrist.

ennek állít emléket a feltámasztott márka első modellje. A JE egy teljesen elektromos hajtású áruszállító, ami jópofa retró stílusú karosszériát kapott, kerek fényszórókkal és krómkupakos kerekekkel, és ez emelheti ki a többi elektromos furgon közül.

a gyorstöltéssel 30 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el. Az ígéretes hatótávban annak is szerepe van, hogy a szerkezete szénszálas anyagot is tartalmaz, és ebből már sejtheted, hogy a Morris nem lesz olcsó.

Az 5,5 köbméteres rakterével és 1000 kilogrammos teherbírásával a dobozos furgon csak egy lehetőség a sok közül, a Morris építhet kisbuszt, lakóautót és pick-upot is.

Ha valóra válik, akkor az elektromos Volkswagen lehet a konkurense:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.