És az is, hogy mennyire jó a Mercedes Lewis Hamilton nélkül.

Az immár (hétszeres) világbajnok Hamilton pozitív koronavírustesztet pordukált, így nem is lehet ott a második bahreini futamon, a hétvégi Szahíri Nagydíjon. A britet honfitársa és egyben a csapat saját nevelésű, ám jelenleg a Williamsnél versenyző pilótája, George Russell helyettesíti.

A korábbi F1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint Russell jó választás a Mercedes számára, mert ismeri az autót és a pályát is, ráadásul formában van. Úgy véli, eljött a fiatal pilóta ideje, a sokkal szebb napokat is megélt legendás Williams autójával ugyanis nem tudja megmutatni, miért tartják őt az F1 egyik legnagyobb tehetségének, de egyben figyelmeztet is, ne várjanak tőle azonnal csodát:

„Nem hiszem, hogy csak beül a Mercedesbe, és rögtön az élre kerül. (...) Ugyanakkor most kiderül, mennyire jó a Mercedes Lewis Hamilton nélkül. Azt gondolom, látni fogjuk, hogy Lewis minden pénzt megér.”

Schumacher szerint Russell akár a dobogóra is odaérhet, sőt, akár még mercedeses csapattársát, Valtteri Bottast is legyőzheti, aki jelenleg csak árnyéka önmagának.

Eközben...

(Forrás: Sky.de, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A jövő Airstream lakókocsiját saját elektromotor hajtja