Csaknem két évtizedig a Peugeot gyári múzeumában pihent az egyik 406-os, amit a Taxi 2-ben használtak a forgatáshoz. A látványosan átalakított legendára most jutányos áron lehet szert tenni, persze ott az apró betűs rész is.

2000-ben mutatták be a mozik Luc Besson sikerfilmjének folytatását, a Taxi második részét, amiben ismét egy Peugeot 406-ossal hasítottak Marseille utcáin. Máig az egyik legjobb autós nyitójelenet, amikor a Samy Nacery játszotta Daniel lenyomja a Peugeot 306 Maxi versenyautóját vezető, többszörös Dakar-rali győztes Jean-Louis Schlessert, aki saját magát alakítja a filmben.

Ez az a rész, amiben Daniel a jakuzák Mitsubishi Lancer Evo VI-osaival is kergetőzik. Szívesen lettünk volna a helyében, főleg mert a képeken látható példányban 3 literes V6-os motor és ötfokozatú kézi váltó van. Bár a belseje kissé viseltes, a napellenzőből lehajtható extra műszerek és a hátsó ülések elé szerelt hányózsákok is megvannak benne.

Most a Leclere aukciós ház árverezi el a kultikussá vált mozis autó egyik példányát a Peugeot-gyűjtemény sok más darabjával együtt. A 406-osért mindössze 8-10 ezer eurót várnak, ami nem hangzik soknak, mégsem tudnánk az utcára hajtani vele, ugyanis egyáltalán nincs alvázszáma, ezért nem lehet forgalomba helyezni, csak zárt pályán használható.

(Képek: Leclere)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát