Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2019-ben indult, és idén is folytatódik a magyar rendőrség akciója, amiben jelöletlen rendőrautókból vadásznak a pofátlan autósokra. Most újabb autókat szereztek be hozzá.

A karácsony előtti forgalomban kezdte el budapesti rendőr-főkapitányság a kamerával felszerelt, jelöletlen autókkal ellenőrizni a forgalmat, és az első két hétben mindössze két autóval is elég jó eredményeket értek el. Decemberben már országosan folytatódott az akció, aminek a célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, szabálytalanságokat elkövető autósok kiszűrése.

A pofátlan(tan)ításnak elnevezett akcióra már tavaly beszerzett a rendőrség 12 új autót, és további 20 már meglévő autót is felszereltek az inkognitóban való ellenőrzésre szükséges technikával. Most ezt a flottát egészíti ki nyolc vadonatúj Škoda Octavia, amelyek a képek szerint kék és fehér színűek, és később sem kerülnek rájuk hatósági jelzések.

A rendőrség kiemelte, hogy a váltó sport módjával gyorsabban kapcsol, az összkerékhajtással laza vagy csúszós burkolaton is jobb a tapadása, ezzel a gyorsulásuk és az úttartásuk is átlag feletti.

az országos ellenőrzésben. A Škodákat az Országos Balesetmegelőzési Bizottság finanszírozta, hiszen az elsődleges cél a közlekedési morál és a közúti biztonság javítása.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.