Mostantól többet mennek elektromosan a zöld rendszámos BMW-k
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A BMW-nél egyszerre két konnektorról tölthető modellt is megújítottak, a 225xe Active Tourer és az 530e is nagyobb akkumulátort kapott, amivel még többet mennek tisztán elektromosan egy feltöltéssel.

Az olyan tisztán elektromos modellek mellett, mint az i3, a BMW-nél jó ideje kapni konnektorról tölthető hibrideket is, amelyek kiérdemlik a zöld rendszámot, elmennek néhány tucat kilométert tisztán elektromosan, de hosszabb távokra ott dolgozik bennük a turbós benzinmotor. Most két ilyen típus technikáját újította meg a BMW.

A 2-es sorozat tagja az Active Tourer, a kompakt egyterű 225xe néven kapható az i8 „fordított” hajtásláncával, ahol az 1,5 literes, 136 lóerős háromhengeres az első kerekeket, a 88 lóerős elektromotor pedig a hátsókat hajtja.

Az 5-ös sorozatban pedig ott az 530e, amiben már kétliteres, 184 lóerős turbós négyhengeres a benzinmotor, ezt egészíti ki a 113 lóerős elektromotor, összesen 252 lóerős kombinált teljesítménnyel.

A két plug-in hibrid közben elég jól is megy,

a 225xe alapból összkerékhajtású, és ha mindent belead, akkor 6,7 másodperc alatt gyorsul százra, az 530e pedig kapható hátsó- és összkerékhajtású kivitelben is, 6,1-6,2 másodperces gyorsulással és 235 km/órás végsebességgel, ami végképp vonzóvá teszi a zöld rendszámos autók közt.

Olvasd el, milyen volt vezetni:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.