Mutatjuk, milyen új Lada Nivára számítanak az oroszok

Az eredeti Nivát többször is megpróbálta már leváltani a Lada, és a legújabb modellen már a Renault-val együtt dolgoznak. 2024-ben kerül sorozatgyártásba, és mutatjuk, mire számítanak az orosz lapok.

1977-ben jelent meg, és a mai napig szinte változatlan formában készül a Niva, amit többször is megpróbáltak leváltani, de az eredeti modell még mindig tartja magát.

A Renault-csoporthoz tartozó Lada nemrég jelentette be a jövőre vonatkozó terveit, és abban egy vadonatúj Nivának is van helye, a 2025-ig érkező négy új típus egyike lesz.

Az újdonság az eredeti terepjáró stílusát viszi tovább a hűtőmaszk keretébe foglalt fényszórókkal és a fölöttük lévő irányjelzőkkel. A C-oszlop szellőzőrései is ismerősek lehetnek a Niváról, ami széles hátsó lámpákat kapott, akárcsak a terepjáró korábbi évjáratai.

A retró stílusú formája alatt az új Niva egy modern szabadidő-terepjáró lesz, ami ugyanarra a padlólemezre épül, mint a nemrég bemutatott Sandero, az ötajtós karosszériája is praktikusabb a háromajtós eredetinél. A bemutatására még várnunk kell, de ha így néz majd ki, akkor az európai piacon is sikerre számíthat a Niva utódja.

(Képek: kolesa.ru)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.