Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A hagyományos autómúzeumoknál többet jelent a Fiat most megnyitott központja, a Heritage Hub, ami az olasz autógyártó évszázados történelmét fogja át. A gyári gyűjtemény legérdekesebb darabjait állították ki az egykori gyárcsarnokban.

Torino az olasz autógyártás egyik központja, és a város legújabb nevezetességében átérezheted, miről szól a Fiat, valamint a hozzá tartozó Abarth és Lancia. Az újonnan átadott Heritage Hub egy hatalmas csarnok a Mirafiori gyár területén, ahol 15 ezer négyzetméteren több mint 250 autót mutatnak be, többet itt lehet látni először.

ahol az 1908-tól napjainkig gyártott autók között a Fiat gyűjteményének számos érdekességét lehet látni.

Láthatod itt a korszakalkotó modelleket, mint az első önhordó karosszériás Lancia Lambda, ott vannak a Fiat legsikeresebb típusai, a Topolinótól kezdve a 600-ason át a Pandáig és az Unóig. A gyűjtemény ékei az egyedi rendelésre készült autók, több közülük az Agnelli család birtokában állt, és korábban sosem volt látható.

Megcsodálhatod a régi idők tanulmányautóit,

a hetvenes években tervezett biztonsági koncepciókat, vagy éppen a környezetvédelemre kihegyezett prototípusokat, mint az X1/23 1974-ből, vagy az Ecobasic 1999-ból. Nemcsak féltve őrzött kincsek, hanem nagy kalandot bejárt autók is megtalálhatók, mint az a Fiat Campagnola, ami 1952-ben 11 nap alatt szelte át hosszában Afrikát, vagy a Fiat 124S, amivel 1970-ben 50 nap alatt értek el az Északi-foktól Fokvárosig.

Külön helyet kaptak a rekorderjárművek és a versenyautók,

mint a Lancia D50 Formula–1-es autója, az Abarth áramvonalas prototípusai, vagy a cég legendás raliautói. Ott a Lancia Fulvia HF 1600, ami 1972-ben megnyerte a Monte-Carlo-ralit, de nem hiányozhat a Delta HF és a Stratos HF, vagy a Fiat 124 és 131 Abarth sem.

A lenyűgöző csarnok, ami restaurátorműhelyként és rendezvényhelyszínként is működik, hamarosan megtekinthető lesz a látogatók számára is.

Roberto Giolito, a Heritage igazgatója a Fiat dizájnere, olyan korszakalkotó modelleket tervezett, mint a Multipla és az új 500-as

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.