Négy, de akár hét futammal is rövidebb lehet a rekordhosszúra tervezett F1-es idény

22-ről indult az idény, de ennyi futamot már egészen biztosan nem rendeznek meg 2020-ban.

Az F1-et is hazavágta a koronavírus-járvány, az eredetileg rekordhosszúnak tervezett, 22 futamból álló 2020-as idény még nem indult el, és június közepéig egészen biztosan nem is fog.

Eddig nyolc versenyhétvégét fújtak le: az ausztrált, a bahreinit, a vietnámit, a kínait, a hollandot, a spanyolt, a monacóit és legutóbb az azerit. A sportág elnöke, Chase Carey elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy további versenyek is a halasztás sorsára juthatnak, ugyanakkor

„arra számítunk, hogy valamikor nyáron elkezdődhet a szezon, ezért is hoztuk előre az augusztusra tervezett szünetet március-áprilisra”.

Az F1 úgy tervezi, hogy a lehető legtöbb futamot bepótolja, Carey szerint még a nyári kezdés mellett is beleférhet 15-18 verseny a szezonba, ám ehhez „jelentős módosításokra” kerül majd sor az év elején kiadott versenynaptárhoz képest.

Az már tisztán látszik, hogy az idény eredetileg tervezett november 29-i befejezése biztosan csúszni fog., viszont jelen állás szerint a Magyar Nagydíjra az eredeti tervek szerint augusztus 2-án kerülhet sor.

Eközben meg...

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.