Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyre több szereplő jelentkezik be az elektromos hajtású pick-upok piacára, és a megosztó formájú Tesla Cybertruck után itt az eddig csak kamionjáról ismert Nikola modellje, a Badger, amiből idén őszre lehet valami.

Nikola Tesla mindkét nevét viseli már autógyártó, a mindenki által ismert Tesla mellett ott a szintén amerikai Nikola, amiről eddig az elektromos hajtású kamionja kapcsán hallottunk. A cég azonban más kategóriát is meghódítana, és most megmutatták az első terveket. A Badger éppen olyan elektromos hajtású pick-up lenne, mint a Cybertruck, csak nem olyan megosztó.

A csaknem hat méter hosszú pick-upban nagy képernyők kerültek a műszerfalra, a dupla kabinban és a platón is bőven lesz hely. A legérdekesebb azonban a meghajtása, amivel a Teslára is rálicitál a Nikola.

Az akkumulátor egy feltöltésével 480 kilométer megtételére képes, de a fedélzeten helyet kapott egy 120 kilowattos üzemanyagcella, és 8 kilogramm hidrogént tankolva további 480 kilométer tehető meg emisszió nélkül.

Az elektromos pick-upok piacán egyre több a jelentkező, a Tesla Cybertruck mellett ott az ígéretes Rivian R1T, és nemrég az új GMC Hummer is bejelentkezett. A Nikola idén őszre ígéri a Badger érkezését, ami egyelőre csak 3D képeken létezik, de ennél is előbbre jár az elektromos kamionja, amit az Ivecóval közösen fognak megépíteni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.