Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Global NCAP az Automobile Association South Africa nevű egyesülettel karöltve belevágott egy olyan kampányba, melynek célja a dél-afrikai autópark biztonságának felmérése és fejlesztése. A kampány során újra töréstesztnek vetették alá a térség legelterjedtebb autóit, ami nem túl hízelgő eredménnyel zárult a Nissan számára.

Egyik pickupjuk ugyanis nagyon durván elhasalt ezen a teszten. Az NP300 Hardbody-ról van szó, ami Európában Navara, Amerikában pedig Frontier néven került forgalomba. Az afrikai utakra szánt példányokat helyben gyártják és értékesítik, de ezután biztos tapasztalnak némi visszaesést a mutatóikban, a kocsi ugyanis teljesen jogosan érdemelte ki a guruló koporsó elnevezést.

A teszt során az autót 64 km/órával vezették egy akadályba, és a videón is tisztán látszik, hogy egyik elöl ülő utasnak sem lett volna esélye a túlélésre. (Kis plusz pont, hogy a hátsó üléseken ülők biztonsága tekintetében az autó két csillaggal abszolválta a tesztet.)

A vezetőfülke teljesen eldeformálódott, és mivel a kormányoszlop merev maradt, gyakorlatilag felnyársalta a sofőrt. A teszt végül nulla csillaggal zárult a Hardbody számára, mely így egyáltalán nem érdemelte ki a hangzatos nevet. Vagyis igen, mert egyes részei valóban kemények és merevek maradtak, csak sajnos nem azok, melyeknek kellett volna.

Nem túl hízelgő eredmény ez a japán gyártó számára, hiszen ezzel pontosan az az imidzs dőlt meg, mely a nagy darab pickupok sajátja: erős, robosztus, biztonságos, következésképp jó eséllyel ép bőrrel meg lehet bennük úszni bármilyen balesetet. Nos, a Hardbody esetében nem ez a helyzet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.