Obendorfer Dávid munkáit eddig is csodáltuk, és a magyar formatervező legújabb alkotása is fantasztikusan sikerült: ezúttal a BMW 02-es sorozatának elektromos prototípusát álmodta újra modern formában.

A BMW-nek lehet, hogy az i3 az első sorozatgyártású elektromos autója, de már a hatvanas évek vége óta kísérleteznek az elektromos hajtással, az első prototípust a 1602-esből építették. 1972-ben a müncheni olimpián két példánya a VIP vendégeket fuvarozta, és a maratonfutáson szolgált kísérőautóként.

Obendorfer Dávid foglalkozása formatervező, szabadidejében legendás klasszikus autók modern megfelelőit alkotja, és a legújabb munkája is fantasztikusan sikerült. A 02 Reminiscence koncepcióhoz a 1602 elektromos prototípusa adta az ihletet,

a magyar dizájner ezzel azt mutatja meg, milyen lenne a BMW kompakt méretű kupéja mai formában.

A méretei a jelenlegi 2-es Coupéhoz állnak közel, a prototípus 4,51 méter hosszú, 1,81 méter széles és 1,4 méter magas, a tengelytávja 2,73 méteres. Dávid nemcsak az arányait alkotta meg tökéletesen, de a dizájn részleteit is

olyan természetes egyszerűséggel dolgozta ki, hogy arról a BMW formatervezői is példát vehetnének.

Mint mondja, a klasszikus modell újraértelmezése során nem akarta mindenáron megtartani a 02-es BMW összes formajegyét.

A külső és belső dizájnnál is szándékosan kerülte a bonyolult vonalakat és összetett felületeket, hogy minél letisztultabb legyen az eredmény, ami első ránézésre elárulja, hogy elektromos autóról van szó.

A 02 Reminiscence prototípusába a BMW i3s-ből származó 184 lóerős elektromotor kerülhetne,

a hatótávja 280-300 kilométer közt alakulna. Nagy előrelépés lenne a 1602-höz képest, ami a 44 lóerős elektromotorjával éppen elérte a 100 km/órát, és a 350 kilogrammnyi ólomsavas akku feltöltésével még csak 30 kilométert tudott megtenni.

Obendorfer Dávid a szokásához híven alaposan kidolgozta a prototípust,

a 02 Reminiscence más színekben is elkészült, van barna belsős és M Performance csomagos változata is, és a vese alakú maszkot krómozott formában is megmutatja.

Obendorfer Dávidnak nem ez az első BMW-je, a hatvanas évekbeli E9-et idéző CS Vintage Concept igazi mestermunka lett:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Előfordulhat egy Djokovicéhoz hasonló botrány a Forma–1-ben?