Ez az okos bevásárlókocsi nem fog nekigurulni az autódnak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy elszabadult bevásárlókocsi nagy kárt tud okozni az üzletben, de még a parkolóban is. A Fordnál gondoltak egyet, és elkészítették az autókból ismert ütközésgátló rendszer egyszerűbb változatát egy szuper bevásárlókocsihoz. Sajnos nincs sok esély a megvalósulására.

A Fordnál az utóbbi időben azon dolgoznak, hogy az autókhoz kifejlesztett ötleteknek más tárgyakon is hasznát vegyék, még akkor is, ha azok nem kerülnek gyártásba. Így építettek olyan kutyaházat, ami az aktív zajkioltó technológiával óvja meg a négylábú kedvencedet a szilveszteri petárdázás zajától, és így készült ez az ágy, ami a sávtartó rendszer használatával tesz igazságot:

Most a városi koccanásgátló rendszernek vették hasznát más területen, méghozzá egy szupermarket bevásárlókocsiján. A gyerekek imádnak száguldozni vele, de könnyen előfordulhat, hogy nekitolják egy polcnak az áruházban, és a telepakolt kocsi akkor is nagy kárt tud okozni, ha elszabadul a parkolóban, és nekigurul egy autónak.

A Fordnál az autókból ismert ráfutásgátló rendszer egyszerűbb változatát készítették el,

ami ultrahangos szenzorral érzékeli az útjába kerülő akadályt, és azonnal lefékezi a bevásárlókocsit. A külsőre is menőbb kocsinak minden boltban nagy sikere lehetne, de a megvalósítás költségét nézve valószínűleg egyedi példány marad.

Nézd meg, hogyan működik:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.