Olasz dizájner tervezte át ezt a Chevrolet Camarót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nem lenne rajta a Chevrolet emblémája, talán nem mondanád meg, hogy a Camaro adja az alapját ennek az olasz tervezésű sportautónak, amiből csak ez az egy példány készült el.

A hetvenes évek végére az amerikai izomautók lassan veszítettek a népszerűségükből, amiért a testesebb, kevésbé izgalmas formájuk és a szerényebb teljesítményük is okolható. Az európai autókat azonban mindig is stílusosnak tartották a tengerentúlon, ezért is kérhették fel a Maseratit is tervező Pietro Frua dizájnert, hogy álmodjon új külsőt a Camarónak.

amin talán csak a hátsó lámpák emlékeztetnek az eredetire. Még abban az évben a torinói autószalonon állították ki az autót, majd 1977-ben New Yorkban is, amikor már targatető és újabb kerekek kerültek a prototípusra.

A szigorúbb környezetvédelmi normák miatt a korabeli konkurensek sem tudtak ennél sokkal többet, a Camaro Europe Hurst érdekessége inkább az európai stílusa volt.

A prototípus a kilencvenes években került egy magángyűjteménybe, most pedig eladósorba az RM Sotheby’s aukcióján, ahol 32 ezer dollárt, azaz tízmillió forintnak megfelelő összeget adtak érte.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.