Még egy szuperautó, gondolhatnád, de az Ares Design alkotása nem a semmiből született, valójában a legújabb Corvette-et öltöztették még izgalmasabb formába, és ha már nekifogtak, izmosabbá is tették.

A modenai Ares Design alkotásairól többször is írtunk már, például amikor kétajtós kupét faragtak a Bentley limuzinjából, vagy elkészítették a De Tomaso Pantera modern kiadását.

Az ötletekből egyszerűen nem fogynak ki az olasz stúdió formatervezői, a legújabb modelljük az Ares saját szuperautója, az S1 Project.

Persze nem teljesen az alapoktól kezdték a tervezést, hanem az új Corvette C8 alumínium térvázát, V8-as motorját és duplakuplungos váltóját használták fel. De még a középmotoros amerikai sportkocsinál is

sokkal izgalmasabb formát rajzoltak neki, amivel bármelyik méregdrága szuperautó mellé oda lehet állni.

Ha már nekifogtak, akkor a 6,2 literes V8-as szívómotorját is izmosították,

a teljesítményét 715 lóerőre, a maximum nyomatékát 969 Nm-re növelték, amivel tényleg gyors tud lenni az S1 Project. A hátsókerék-hajtású szuperautó 2,7 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebességéről egyelőre nem közöltek adatot.

A klasszikus recept szerint épült S1-et olyan vevőknek szánja az Ares, akik már tartanak a több mint ezer lóerős hibrid gépektől.

Nem lesz gyakori darab, csak 24 példányt építenek belőle, az elsőt 2021-ben szállítják. Az ára szuperautó-mércével nem is olyan sok: 500 ezer eurót, azaz 180 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781