A crossoverek divatjával a hagyományos kombik sem tűntek el teljesen, a legújabbat az Opel mutatta be. A vadonatúj Astra Sports Tourer változata nagyobb csomagtartót és még plug-in hibrid hajtást is kap.

Az Astra új generációja éppen csak bemutatkozott, máris itt a következő változata, a hagyományosan Sports Tourer névre keresztelt kombi. Az Opel ugyanarra az alapra építhette, mint amire a Stellantis csoporton belül a DS 4 és a Peugeot 308 is épül, és az utóbbihoz hasonlóan most az Astra is megjelent nagyobb csomagtartós kombiváltozatban.

A 4,64 méter hosszú Astra Sports Tourer ugyan hat centivel rövidebb az elődjénél, de a tengelytávja hét centivel 2,73 méteresre nőtt. Az ötajtósnál ez hat centivel többet jelent, és a tetőt is megnyújtották, a szögletesebb far pedig nagyobb csomagtartót tud elnyelni:

az elődjéhez képest 540-ről 608 literre nőtt a raktér mérete, és az üléstámlák ledöntésével 1634 literre bővíthető.

A 608 literes csomagtartójával az Astra ugyan nem éri utol a kategória legjobbjait, hiszen az Octavia Combi csomagtere 640 literes, és a Ceed kombija is képes elvinni 625 liternyi csomagot, de van akkora, mint a Golf és a Focus hasonló mérete.

Kivéve, ha a kínálatban megjelenő plug-in hibridet választod, ott meg kell elégedni 548 literes csomagtérrel.

Az új Astra ugyanis kombiként is rendelhető lesz a zöld rendszámot kiérdemlő plug-in hibrid hajtással.

Az 1,6 literes, 150 és 180 lóerős benzinmotorja mellé 110 lóerős elektromotor kerül, a kombinált teljesítmény ezzel 180 és 225 lóerő lehet. A 12,4 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 60 kilométert lehet menni tisztán elektromosan.

A konnektoros hibriden kívül persze hagyományos motorokkal is kapható lesz az Astra Sports Tourer. A kínálat a 110 és 130 lóerős 1,2 literes, háromhengeres benzinestől a szintén 130 lóerős 1,5 literes, négyhengeres turbódízelig tart, az erősebb motorokhoz nyolcfokozatú automataváltót is lehet kérni. A Sports Tourer jövőre jön a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Autósok, akiknek nem kéne autózniuk #54781