Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pontosan három éve mutatta meg az Opel az Insignia második generációját, amiből máris itt a ráncfelvarrott kivitel. Az ötajtós Grand Sport és a kombi Sports Tourer továbbra is nagyon jó formában van.

Az Opel már az első Insigniával jelezte, hogy látványosabb, elegánsabb autóval érkezik a középkategóriába, és a három éve bemutatott második generációja ugyancsak formás, de már karcsúbb és okosabb is lett. Még nem voltak ráncai, amit fel kellett volna varrni, ezért most inkább a részleteken igazítottak.

Az új modellévű Insigniát a fényszórójáról ismerheted meg,

a lökhárítóba harapó lámpában felülről alulra került a szárny alakú menetfény. Jobban is világít, oldalanként a korábbi 16-ról 84-re nőtt a LED-ek száma, amivel fényárba borítja az előtted lévő utat úgy, hogy a szembejövőket és az előtted haladókat folyamatosan kitakarja. Az Opel közleménye „stadionvilágításnak” nevezi.

A belsejét még nem mutatta meg a gyártó, ezért csak a leírásra hagyatkozhatunk, hogy frissebb infotainment, új tolatókamera és parkolóasszisztens került az eddig is bőséges vezetősegédek közé.

A motorokról csak annyit árult el az Opel, hogy takarékosabbak és tisztábbak lesznek,

kénytelenek is, hiszen jövőre szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak kell megfelelni.

Az Astra ezért váltott 1,2 és 1,4 literes benzines, valamint 1,5 literes dízel háromhengeres motorokra, hogy ebből mit kap az Insignia, az csak januárban derül ki.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.