A pedálos Moszkvicsnál is menőbb vintázs gyerekautók kerültek eladósorba
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nálunk egy egész korosztálynak a pedálos Moszkvics volt a játékok csúcsa, ami mindent vitt, a megmaradt példányok pedig mára keresett veteránnak számítanak. Mint ahogyan más országokban is, most egy angliai aukcióra kerülő kínálat sokszínűsége ejtette le az állunkat.

Az előző rendszerben, mint sok minden másból, úgy pedálos kisautóból is csak egyfélét kaphattál, ami a Moszkvicsra hasonlít. De más országok gyerekei egészen elképesztő kisautókban taposhatták a pedálokat, amire egy március 21-én sorra kerülő angliai aukció szenzációs választéka a bizonyíték. A Bicester Heritage egy második világháborús repülőbázis volt, a hangárja pedig ma veterán autóknak ad otthont. Nemcsak nagyoknak, hanem gyerekméretűeknek is, és most ezekből árvereznek el közel 150-et, aminek csak egy részét mutatjuk meg, de már ez is bámulatos.

Mindet minimumár nélkül hirdették meg, és néhány kisautó állapota tényleg egy padlásról előkerült pedálos Moszkvicséra emlékeztet.

De vannak megkíméltebb példányok, nemcsak a hatvanas évek stílusában készültek, hanem akár különálló sárvédős veteránok is.

A java azonban még csak most jön. Nézd meg ezt az Alfa Romeo versenyautót, még a motorházfedelet tartó bőrszíjak is rajta vannak!

Hasonlóan igényes ez a Bugatti, ami a márka veteránjainak jellegzetes színét is megkapta, ezt ráadásul elektromotor hajtja.

Nem maradhat ki a sorból a Ferrari sem, ezt a kétüléses kisautót a V12 felirat ellenére szintén villanymotor hozza lendületbe.

Ha már versenyautó, ez a hatvanas évekbeli Lotus egy csoda, érdemes megnézni a kidolgozottságát közelebbről is.

Az aukcióra kerülő Bentley és MG kisautók részletessége pedig olyan lenyűgöző, hogy veteránversenyre is beneveznénk vele a gyereket.

Persze nemcsak ősrégi modellek vannak, ez a néhány pedálos Rolls-Royce valóban a pedálos kisautók Rolls-Royce-ainak számít.

Ha német prémiumautó áll a garázsban, mondjuk háromágú csillagos, akkor mellé a gyereknek is egy ilyen Mercedes 190 SL jár.

De ha azt szeretnéd, hogy már kicsi korában ráérezzen a stílusos autókra, akkor megveheted neki ezt a kicsinyített Citroën DS-t is.

A veteránok közt az amerikai taxinak és a Jeepnek is van kicsinyített változata, és mit gondolsz, éppen traktor ne lenne a pedálosok között?

Motorból sem csak egyféle van, mindjárt itt a gyerekméretű Vespa, vagy ha más stílusra szavazol, akkor a belevaló Indian.

Nincs menőbb egy óvodai farsangon, mint egy igazi Batmobile, ami a hetvenes évekből merít ihletet, Batman és Robin figurája is jár hozzá.

Külön csoportot képviselnek a pedálos kisautók mellett a pedálos repülőgépek is, mindenféle formában és színben.

A történelemre fogékonyak egyenesen Spitfire stílusú kisgépet is választhatnak, és ott van még a Vörös Báró háromfedelű Fokkerjének gyerekváltozata, amivel zárjuk is a válogatást.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.