Megsérült a teteje, ezért a tulajdonos inkább levágatta. Most egymillió euróért árulják.

Akkor mégis hogy lehet, hogy egy holland oldalon egymillió euróért hirdetik a 959 kabrió változatát? A válasz nagyon banális: miután a kocsi teteje egy balesetben megsérült, a tulajdonos úgy döntött, hogy a helyreállítás helyett inkább levágatja a sérült elemet, így létrehozta a világ egyetlen (ismert) nyitott tetős Porsche 959-ét. Az egyik képen látszik, hogy az átalakítás során a jobb összhatás kedvéért egy Porsche 911 Speedster szélvédőt raktak az eredeti helyére, de később a kocsi visszakapta az originál szélvédőjét.

A sportkocsit 1986 és 1989 között gyártották, 2,8 literes, 450 lóerős bokszermotorjával a kor leggyorsabb autójának számított: a százas tempót 3,7 másodperc alatt érte el, végsebessége pedig 317 km/h körül volt. Hogy az átalakítás hogyan hatott a teljesítményre, arra a hirdetésben nem térnek ki, de sokat biztosan nem lassult a tető hiánya miatt.

Az autó irányára egymillió euró, vagyis majdnem 300 millió forint, de az apróhirdetés szerint ez az ár nem végleges, tehát könnyen lehet, hogy ennél olcsóbban is hozzájuthatunk a teljesen egyedi Porschéhez.

És ezt olvastad már?
V6-os motor hajtja ezt az igazán őrült Opel Astrát