Pótkocsival is mindenen átmegy ez az ukrán szuperterepjáró
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bámultuk már a Sherp szuperterepjáró képességeit, és a kijevi cégnél most tovább emelték a tétet, a többfunkciós pótkocsival együtt is legyőzhetetlen a 10 kerekű szörnyeteg.

Az orosznak mondott, de igazából kijevi Sherp olyan terepjáró járművekre specializálódott, amelyek mindenen átmennek, legyen szó akár havas terepről, akár saras mocsárról.

A négykerekű alapgépet mindössze 44 lóerős dízelmotor hajtja, mégis képes leküzdeni a legkeményebb akadályokat is. Most bemutatták a Sherp továbbfejlesztett változatát, amit egy vontatmánnyal egészítettek ki.

A vontató motorja ezért valamivel erősebb, egy 2,4 literes turbódízel 74 lóerővel és 280 Nm nyomatékkal, ezzel 30 km/órával képes átkelni bármin, és 6 km/órás sebességgel a vízben is elboldogul, az összesen 800 literes üzemanyagtankja 82 órás üzemre elég.

lehet belőle teherhordó vagy személyszállító 21 főre, de akár lakókocsit vagy mentőmodult is lehet építeni benne. A kerekek hajtását és az abroncsok nyomását egyenként, a fülkéből lehet állítani, hogy a világ végére is eljuthass vele.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.