Velar a neve a Range Rover legújabb típusának, amit a genfi autószalonon mutat be a gyártó. A kínálat eddigi tagjainál jóval sportosabb formájú szabadidő-terepjáróval a BMW X6-nak és a Mercedes-Benz GLE Coupénak állítanak ellenfelet a britek.

Régen elmúltak azok az idők, amikor a Range Rover egyetlen típust jelentett a britek kínálatában. A Land Rover a légrugós csúcsmodell mellé előbb bemutatta a Range Rover Sportot, majd berobbant a piacra az Evoque, amely fantasztikus dizájnnal, kedvezőbb áron kompakt méretben is elérhetővé tette a luxusmárkát.

Most pedig itt a legújabb Range Rover, ami méretben az Evoque és a Sport közé érkezik, ahogyan az a gyári ábrán is látszik.

Most meg kell elégedned ennyi infóval, hiszen a részleteket csak a genfi szalonon árulják el. De az elsőnek közzétett felülnézeti képről kiderül, hogy a Range Rover Velar jóval áramvonalasabb lesz, mint a márka többi típusa, ezzel a BMW X6 és a Mercedes-Benz GLE Coupé konkurense lehet. A hírek szerint a Jaguar F-Pace alapjára épül, és nagy tételben fogadnánk rá, hogy négy- és hathengeres, turbós Ingenium motorokkal szerelik majd.

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót