A Renault egy hónapja már elárulta, hogy Austral néven vezeti be a következő újdonságát, a Kadjar utódját, amiről az első képeket is megmutatta, egyelőre álcázva.

2015-ben jelent meg a Renault középső szabadidő-autója, a méretben a Captur és a Koleos között található Kadjar, és máris itt az ideje, hogy bemutatkozzon az utódja. Azt már decemberben megtudtuk, hogy nevet vált az újdonság, Kadjar helyett Austral néven kerül a kereskedésekbe, és most egy pár képet is megmutattak róla.

A látványos álcafólia ellenére is jól látszik, hogy az elődjénél sportosabb formájú lesz az újdonság. A Kadjar terepjárós alakja helyett inkább a nemrég leleplezett Megane E-Tech Electric stílusát folytatja a 4,51 méter hosszú Austral,

a szűkre szabott fényszórók, az új Renault-embléma és a hátsó fénycsíkok is az elektromos modellről lehetnek ismerősek.

A műszaki alapokat már a Nissan Qashqai adja, ahhoz hasonlóan 1,3 literes benzinmotor és 12 voltos mild hibrid rendszer kerül a belépőmodellbe. Az Austral azonban megkaphatja a Renault teljes hibrid hajtását is, ami a Capturből és a Megane-ból lehet ismerős, akár plug-in változatban is. A bemutatójára már nem kell sokat várni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari