A Renault a tavalyi Párizsi Autószalonon mutatta be a Renault Sport frissített változatát, most viszont az is kiderült, hogy a 2013-as modell kicsit gyorsabb lesz és kevesebbet is fogyaszt az elődjénél.

A kétliteres benzinmotort az új RS-ben egy 1,6 literes turbómotorra cserélték, a 200 lóerős teljesítmény viszont nem változott, a nyomaték pedig még nőtt is egy kicsit: 216-ról 240 Nm-re, ami az eddiginél jóval nagyobb fordulatszám-tartományban, 1750–5600-ig rendelkezésünkre áll.

A manuális váltót hatfokozatú duplakuplungos automata váltóra cserélték, és az autó tömegéből is faragtak egy kicsit, ami 36 kilogrammal könnyebb lett. Az új RS 6,7 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 230 km/h-ra nőtt, a fogyasztását pedig 5,2 literre szorították le.

A három vezetési mód között Normal, Sport és Race opciókat találunk, utóbbival a Renault ígérete szerint a váltási idő 150 milliszekundumra csökken, és rendkívül hatékony rajtautomatikát is kapunk. Megújult a középkonzolon elhelyezett érintőképernyő is, amelyen az autó szinte összes tulajdonságát nyomon követhetjük, a féknyomástól a kuplung hőmérsékletéig.

És ezt olvastad már?
Hamilton elmondta, kit szeretne világbajnoknak látni, miután visszavonul az F1-től