Az elektromos autók felé vezető úton a Renault több hagyományos modelljének is befejezi a gyártását. Elsőként a Talisman szűnik meg, de már a Scenic és az Espace napjai is meg vannak számlálva.

A Renault legjobban várt modellje a vadonatúj Megane, ami hagyományos ötajtós kompakt autóból egy teljesen elektromos hajtású crossover lett. Más kategóriákban is nagy változásokra számíthatunk a francia márka kínálatában: több generáció óta, évtizedeken keresztül kínált hagyományos típusok kerülnek ki a gyártási programból.

Elsőként a középkategóriás Talisman gyártása szűnik meg idén márciusban.

A szedán és kombi 2015-ben jelent meg a Laguna utódjaként, nagy reményekkel vezette be a Renault,

de nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket. A hagyományos középkategóriás modelleknek egyébként sem megy jól mostanában: a Ford Mondeo is éppen most szűnik meg, és a hírek szerint a Volkswagen is befejezi a lépcsőshátú Passat gyártását.

Még érdekesebb, hogy a crossover stílus sem mentette meg a jövőnek a Renault két egyterűjét.

A Scenic és az Espace a legutóbbi generációjára szabadidős stílusra váltott, masszívabb formával, nagyobb kerekekkel, ezek a típusok mégis utód nélkül kerülnek ki a választékból. Az ötüléses Scenic gyártása már idén júliusban befejeződik, míg a hétüléses Grand Scenic és Espace még kapható lesz 2023-ig, de az utódjukat már nem tervezik.

Persze ezeket a kategóriákat nem adja fel teljesen a Renault, de más stílusú modellekre számíthatunk tőlük a jövőben. Már folyik a Megane E-Tech Electric gyártása, 2024-ben érkezik mellé a szintén elektromos Renault 5, és két újabb elektromos autóra is számíthatunk. A francia márka mégsem azonnal vált elektromos autókra, hiszen éppen nemrég mutatták be a Kadjar utódját, ami Austral néven kerül a szalonokba.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Most már tényleg befejeződik a BMW i3 gyártása