Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Imádjuk a lakóautókat, a legjobban sikerült átépítéseket nektek is bemutatjuk itt, a Playeren. A német autóklub most a lakóautózás sötétebb oldalára világított rá egy törésteszttel.

Nincs is nagyobb szabadság, mint lakóautóval nekivágni a világnak, szinte ott táborozhatunk le, ahol csak szeretnénk. A hálószobával és konyhával szerelt furgonok azonban nem minden esetben biztonságosak, és erre világított rá a német autóklub töréstesztje. Az ADAC egy Citroën C5-tel ütköztetett egy jól felpakolt 3,5 tonnás példányt, amiben felnőtt és gyermek bábuk is ültek.

A félátfedéssel egymásnak ütköző járművek közül a lakóautóban a vezető és a hátsó utasok is súlyosabb sérüléseket szenvedtek. Az utasok ülése kiszakadt a helyéről, és a konyhabútor rögzítése is elengedett, az üvegpoharak szanaszét repültek.

A személyautóban sem úszták meg sértetlenül az ütközést a nagyobb járművel,

és a töréstesztről készült videón kiderül, nem sokon múlt, hogy az oldalára boruljon a lakóautó. A tanulság legyen annyi, hogy lakóautóval még körültekintőbben vezessünk, hiszen jóval nagyobb és nehezebb járművel közlekedünk. És az üveg helyett jók lesznek a műanyag poharak is...

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.