Saját magad elől is elzárhatnád a mobilt az autóban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyre többen használják a mobiljukat az autóban, és már messze nem csak kézben tartott beszélgetésre, hanem üzenetek írására, ami még veszélyesebb. Erre megoldásként állt elő egy ötlettel a Nissan, amivel saját magad elől is elzárhatnád a bejövő üzeneteket.

Néhány éve még kevesen vallották be, hogy szoktak mobilozni vezetés közben, de most egy felmérésben már minden ötödik ember elismerte a telefon használatát az autóban. A kézben tartott hívásnál pedig sokkal veszélyesebb, ha üzenetet írsz, vagy a hírfolyamodat böngészed, hiszen addig oda sem nézel az útra.

Ha belegondoltál már, hogy ez milyen kockázatos, akkor számodra is elgondolkodtató lesz a Nissan ötlete. Amíg a telefonod a pohártartóban pihen, könnyen elcsábulsz, hogy a jelzést hallva megnézd, kik üzentek neked. De ha elteszed a kartámaszba, ami egyben le is árnyékolja a telefont, akkor kizárhatod magad körül a mobil világát.

Az ötlet egy több évszázados ötletet, a Faraday-kalitkát veszi alapul, a prototípus kartámaszát ugyanis úgy alakították ki, hogy minden vezeték nélküli adást leárnyékoljon maga körül. Ebben a spéci kartámaszban nem érnek utol azok az üzenetek, amiket bőven ráérne akkor megnézni, amikor már megérkeztél.

Persze ehhez továbbra is szükség van arra, hogy te dönts úgy, elteszed a telefont. De ha úsztál már meg balesetet azért, mert még éppen időben néztél fel a telefonodból, akkor talán használni is fogod, ha a Nissan bevezeti ezt az ötletet az autóiban. A kartámaszban pedig lesz egy csatlakozó, hogy addig is töltsd a készüléket, és a kedvenc zenéidről se kelljen lemondanod.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.