Nagy az öröm a Haasnál.

Kevin Magnussen a második, háromnapos bahreini teszthét előtt tudta meg, hogy ismét F1-es üléshez jut – az orosz–ukrán háború miatt menesztett orosz Nyikita Mazepin helyét kapta meg a Haasnál. Az egy év szünet után visszatérő 29 éves dán pedig álomrajtot vett régi-új csapatában: a szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjén a hetedik helyet szerezte meg, míg a futamon az ötödik helyen ért célba – és emeljük ki, hogy a többiekkel ellentétben neki sok ideje nem volt arra, hogy kitapasztalja az előző évekhez képest merőben új, 2022-es autókat.

A Haas számára Magnussen ötödik helye tíz pontot ért a konstruktőri világbajnokságban (és persze a pilótának is az egyéni vb-küzdelemben), ez pedig igencsak nagy dolog az előző két idény tekintetében, a csapat viccesen is reagálta le a helyzetet:

„Gondoljatok bele, két óra alatt több pontot szereztünk, mint az elmúlt két idényben.”

Egyébként a csapat másik pilótája, Mick Schumacher sem ment rosszul Bahreinben, a 12. helyről rajtolva a 11. helyen végzett, azaz éppenhogy csak lecsúszott az utolsó pontszerző helyről, ami a Haas elmúlt idényekben mutatott teljesítményét nézve szintén hatalmas előrelépést jelent.

(Fotó: Haas F1 Team)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó