Ideje teljesíteni.

Mick Schumacher tavaly, azaz a 2021-es idényben mutatkozott be a Forma–1-ben, azonban eddig még mindig nem sikerült pontot szereznie a sportágban, holott csapata, a Haas – köszönhetően az életbe lépő új szabályoknak – idén már sokkal versenyképesebb autót rakott a fiatal a német alá. Pedig Schumacher képes jó teljesítményre, ez az időmérőkön egyértelműen látható, azonban a versenyeken ezt eddig még nem tudta megmutatni, hol a balszerencsének köszönhetően, hol pedig saját hibájából kifolyólag.

A Haas türelmes, de nem a végtelenségig. Sőt. A svájci Bild úgy tudja, ha Schumacher nem szerez pontot a nyári szünet előtt, akkor nem ülnek le vele tárgyalni a szerződéshosszabbításáról, vagyis

Schumachernek négy futama van (a brit, az osztrák, a francia és a magyar nagydíj), hogy valahogy pontot szerezzen.

Ez persze még mindig nem jelentene garanciát arra, hogy maradhat is a Haasnál (és az F1-ben), de legalább jobb tárgyalási pozíciója lenne.

A hétvégén jön a Brit Nagydíj, a korábbi F1-es pilóta, Christian Danner szerint Schumachernek nem lesz könnyű dolga, mert „a silverstone-i egy rettentően gyors és nehéz pálya, igazán nagy kihívás”.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A Formula E-ben összejött, amire az F1-ben esélye sem volt: világbajnok lett Stoffel Vandoorne