A Smart jövője ennél egyszerűbb aligha lehetne
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A márka eddigi legőrültebb autóját eleveníti fel a Smart legújabb tanulmányautója, a Forease, ami egyben a márka jövőjébe is bepillantást enged. Szimpla forma, nyitott tető és elektromos hajtás jellemzi a prototípust.

Csak a jövő héten nyit a párizsi autószalon, de a Smart máris elárulta, hogy mivel készül rá. Nem a távoli jövőbe pillantanak, hanem a közelebbibe, ráadásul a márka eddigi legőrültebb autóját elevenítik fel. 2001-ben jelent meg a Crossblade, aminek nem volt se teteje, se ajtaja, szélvédője is alig, és ezt a fura szerzetet gyártásba is adták, meg lehetett venni.

Vászontetős kabriót az új Fortwo alapján is kapni, de ott csak az utasok feje fölötti rész nyitható ki, a Forease prototípusnak azonban egyáltalán nincsen teteje. A szélvédője is sokkal alacsonyabb a szériamodellénél, amivel ideális strandautó lehetne belőle. Az egyedi fényszórók arra jelenthetnek utalást, hogyan fog kinézni a Fortwo a ráncfelvarrása után.

A belseje is majdnem a szériaváltozaté, annál valamivel színesebb, külön érdekesség a szarvkormány, és az is, hogy a középső szellőzőnyílások helyére is apró képernyők kerültek. A Forease teljesen elektromos hajtású, amit két éve már a Fortwóból is megkapsz, megerősítve a Smart azon szándékát, hogy 2020-tól kizárólag elektromos autót kínál majd.

Vezettük az elektromos Smartot, olvasd el, milyen volt:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.