Őrületes móka lehet a hátsókerék-hajtású modernizált Mini

A Singer által modernizált klasszikus Porschék receptje szerint készült ez a stílusos Mini a kanadai Spectre műhelyében, a kisautót ráadásul középmotoros, hátsókerék-hajtású élménygéppé alakították.

A kaliforniai Singer mára nevet szerzett magának a klasszikus Porschék modernizálásában, és a stílusos sportautók receptje szerint állt neki az ikonikus Mini átdolgozásának a kanadai Spectre Vehicle Design. A Type 10 névre keresztelt kisautót nem egyszerűen restaurálták, hanem az alapoktól gondolták át, hogy mai mércével is bőven sok élményt adjon.

A zseniális helykihasználása miatt magasztalt Mini felépítését teljesen megváltoztatták, hiszen

ami hatfokozatú váltón és önzáró differenciálon keresztül a hátsó kerekeket hajtja. Máris érthető, miért lett olyan harcias kiállása ennek a Mininek.

de egyedileg tervezték meg a gyárinál szélesebb kereket, hogy hatékonyan vezesse el a hőt az átdolgozott fékektől. A csomagtérből lett motortér fedelén kivezetett kipufogóvég is a minél gyorsabb hőcserét szolgálja.

Az utastérben azonnal feltűnik a kanadai fából készült műszerfal, a mesterműnek is beillő váltókar és az aprólékosan kárpitozott ülések. A szinte már skandináv stílusú belsőt meglepetésre panorámatető világítja meg.

Ha nem tengerparti kocsikázásra, hanem pályanapokra vesszük, akkor kérhetjük szénszálas kagylóülésekkel, titánium kipufogóval és üvegtető nélkül is. A Type 10-ből a nevéhez illően csak tíz példányt készítenek, és már az ára miatt is ritkaság lesz:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.