Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ legjobb autós útjának nevezik, és nem érdemtelenül, a Transzfogarasi út egy olyan látványosan kanyargó szerpentin, ahol az állandóan változó időjárás is kihívást jelent. Most itt állítottak be figyelemreméltó időt egy 600 lóerős Subaruval.

Mark Higgins amellett, hogy háromszoros brit ralibajnok, szabadidejében a Daniel Craig-féle James Bond-filmek kaszkadőreként dolgozik, és időnként a Subarunak is bevállal őrültségeket. A japán gyártó büszkesége a WRX STI alapjára épített 600 lóerős pályagép, amivel Goodwoodban és a Nürburgringen is rekordot döntöttek. Higgins a legendás Man-szigeti utcai pályán is a leggyorsabb autós volt vele, egészen őrülten hangzó 207 km/órás átlagsebességgel.

Most pedig elvitték az erdélyi Transzfogarasi útra, hogy olyan gyorsan autózzanak végig vele, mint senki más.

A 84 kilométer hosszú hegyi út 2042 méter magasba vezet fel, összesen 688 kanyarja van, amiből hetvenet csak egyesben lehet bevenni. Az időjárása pedig teljesen kiszámíthatatlan, a hegy két oldalán teljesen különbözők lehetnek a körülmények, ezért a Subarunak is csak a negyedik próbálkozásra sikerült beállítani a mért időt.

Miért csinálja ezt a Subaru? Jó kérdés – mondja Mark Higgins abban a videóban, ahol megnézheted az előkészületeket, majd a film felétől azt is, ahogyan Darren Garrod navigátorral végigzúznak a szerpentinen a morgó-prüszkölő Subaruval.

A Subaru videóján 3:40-től nézheted és hallgathatod, ahogyan a 600 lóerős STI felfalja a transzfogarasi szerpentint:

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.