Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mark Higgins amellett, hogy háromszoros brit ralibajnok, szabadidejében a Daniel Craig-féle James Bond-filmek kaszkadőreként dolgozik, és időnként a Subarunak is bevállal őrültségeket. A japán gyártó büszkesége a WRX STI alapjára épített 600 lóerős pályagép, amivel Goodwoodban és a Nürburgringen is rekordot döntöttek. Higgins a legendás Man-szigeti utcai pályán is a leggyorsabb autós volt vele, egészen őrülten hangzó 207 km/órás átlagsebességgel.

Most pedig elvitték az erdélyi Transzfogarasi útra, hogy olyan gyorsan autózzanak végig vele, mint senki más.

A 84 kilométer hosszú hegyi út 2042 méter magasba vezet fel, összesen 688 kanyarja van, amiből hetvenet csak egyesben lehet bevenni. Az időjárása pedig teljesen kiszámíthatatlan, a hegy két oldalán teljesen különbözők lehetnek a körülmények, ezért a Subarunak is csak a negyedik próbálkozásra sikerült beállítani a mért időt.

Miért csinálja ezt a Subaru? Jó kérdés – mondja Mark Higgins abban a videóban, ahol megnézheted az előkészületeket, majd a film felétől azt is, ahogyan Darren Garrod navigátorral végigzúznak a szerpentinen a morgó-prüszkölő Subaruval.

A Subaru videóján 3:40-től nézheted és hallgathatod, ahogyan a 600 lóerős STI felfalja a transzfogarasi szerpentint:

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.