A Szellemirtókról azonnal az ’59-es Cadillac Miller-Meteor mentőautó juthat eszedbe, és ez az ikonikus jármű ihlette meg ennek a kombi Ladának a tervezőjét.

Ha a Szellemirtók egy párhuzamos univerzumban a Szovjetunióban készül el, akkor bizonyára ez a kombi kocka Lada lett volna a főszereplője. A hazájában Csetvjorka, azaz négyes néven emlegetett VAZ–2104-es a kelleténél jobban kigyúrta magát a szerepre, hiszen nemcsak a szükséges filmes kellékek kaptak helyet rajta, hanem hatalmas BBS kerekek is versenyautóra való slick abroncsokkal.

Az eredeti filmben szereplő Cadillac egyébként igazi ritkaság, az ’59-es évjáratú Miller-Meteor változatból csak 25 példány készült, és ebből kettőt építettek át a forgatáshoz, egyet-egyet az első és a második rész számára. Mind a két autó a Sony birtokában van, ezért ha ezeken kívül látsz valahol egyet kiállítva, az biztosan replika, amit másik évjáratból építettek át ’59-esre.

Az ECTO–4 névre keresztelt Szellemirtók-stílusú Lada akár a film orosz remake-jében is szerepelhetne, ha lenne ilyen, de sajnos csak a virtuális világban létezik, Mihail Szacsko orosz grafikus munkája. A típus azonban másokat is megihletett már, és Oroszország legdrágább kocka Ladája hasonló stílusú külsővel valóban elkészült:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő