A Stellantis létrejöttével a Lancia is kapott egy újabb esélyt, pár éven belül érkeznek az új modellek, közöttük a következő generációs Delta is.

Szebb napokat is látott már a Lancia: a neves olasz márka az utóbbi években már csak az Ypsilont árulja az olasz piacon, mert abból is annyi fogy, hogy megéri fenntartani a céget. A Stellantis létrejöttével azonban újabb esélyt kap a Lancia, hogy az Alfa Romeo és a DS mellett megmutassa, milyen lehetőségek vannak benne.

Most egy kicsivel többet is megtudtunk arról, hogy mivel készül a Lancia a következő évekre.

A márka vezérigazgatója, Luca Napolitano árulta el a Corriere della Sera című lapnak adott interjúban, hogy a Lancia a feltámadás küszöbén áll, az egyik legizgalmasabb újdonsága pedig az új Delta érkezése lesz, amiről elég lelkesen mesélt:

„Igaz Delta lesz, egy izgalmas autó, a fejlődés és a technika megtestesülése, természetesen elektromos hajtással.”

A tervek összevágnak azzal, hogy a Lancia már csak teljesen elektromos hajtású autókat kínálna 2026-tól. Az új Deltáról még nem sokat tudni, de nincs kizárva, hogy nem az új DS 4 testvére lesz, hanem már arra az új STLA padlólemezre épül, amit a Stellantis eleve az elektromos autók számára fejlesztett ki három különböző méretben.

Giugiaro tervezte az első Deltát, ami az európai év autója díjat is elnyerte 1980-ban
A legizgalmasabb volt a Delta HF változata, amiért tényleg lehetett rajongani
A rali-világbajnokság királyaként emlékszünk a legszívesebben a Deltára
Ercole Spada és az I.DE.A. stúdió jegyzi az 1993-ban bemutatott második széria formatervét
2008-ban támadt fel a legutóbb a Delta egy igazán különleges, karakteres kompakt autóként

A Deltánál korábban érkezik az új Ypsilon.

A kisautó bemutatására 2024-ben számíthatunk, benzines és elektromos változatban készül majd, ezért akár az Opel Corsa és Peugeot 208 testvérmodellje is lehet. Napolitano arra is utalt, hogy a Lancia egy harmadik modellel, egy igazi zászlóshajóval is készül, de csak találgatni lehet, hogy a Kappa, a Thema vagy a Thesis nevet veszik elő hozzá.

Ezt is olvasd el:

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük