Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legendás elődjéhez hasonlóan a Supra új generációjából is elkészült a nyitható tetős változat, de még nem biztos, hogy gyártásba is kerül.

Az előző szériához hasonlóan az 1993-ban bemutatott negyedik generációs Supra is rendelhető volt kivehető tetővel, amit Aero Top, Sport Roof és T-Top néven is kínáltak a különböző piacokon az évek során.

A jelenlegi modell egyelőre csak kupéként készül, de a Toyota amerikai képviselete most bemutatta a targatetős változat prototípusát.

Az átalakítás során rögtön nem várt akadályokba ütköztek: állítólag egyetlen vágóeszköz sem boldogult a GR Supra különösen nagy szakítószilárdságú acél tetőszerkezetével. A csapatnak végül sikerült megszabadítani a tetőtől az autót, majd

a Supra, ami a legendás elődjét idéző hatalmas légterelő szárnyat és kerek hátsó lámpákat tartalmaz. A karosszéria merevségével vélhetően nincs gond, hiszen az új Supra az eleve tető nélküli BMW Z4 alapjára épül.

Még nem tudni, hogy a Toyota gyártásba adja-e a targatetős változatot, de az biztos, hogy Brian O'Conner inkább ezt választaná, fehér helyett természetesen a Lamborghini Diablo ragyogó narancssárga fényezésével. Ha piacra dobják, akkor nincs kétségünk felőle, hogy elsöprő sikere lesz az amerikai vevők közt.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.