Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eredeti tervezet szerint Németország nem szerepelt a versenyhelyszínek között, most viszont bekerülhet, de nem az a pálya, amire számítanál. Nagy visszatérés lenne.

A koronavírus-járvány miatt teljesen felborult az F1 versenynaptára. Az eredeti menetrendből több versenyhelyszín fixen kiesett, valamint a sportág vezetése jelezte, hogy a megváltozott helyzetre való tekintettel 2020-ban inkább az európai helyszínek fognak dominálni.

Számos lehetséges beugró pálya közül a németországi Hockenheimringet lehetett leginkább hallani, azonban mostanra biztossá vált, hogy idén ott nem rendeznek F1-es versenyt, miután a pálya vezetője, Jorn Teske megerősítette, hogy „2020-ban nem lesz Német Nagydíj a Hockenheimringen” – ennek egyik oka állítólag az, hogy a pályának nem érte volna meg anyagilag nézők nélkül megrendezni a versenyhétvégét.

Ugyanakkor nem biztos, hogy 2020-ban nem látogat Németországba az F1 mezőnye, ugyanis – sajtóinformációk és a pályák illetékesei szerint –

A pálya szóvivője csak annyit árult el a dologról, hogy bár valóban kapcsolatban állnak a sportág vezetőségével, egyelőre nincs bejelenteni valójuk.

Legutóbb egyébként 2013-ban rendeztek F1-es futamot a Nürburgringen, az Sebastian Vettel győzelmével ért véget.

Eközben...

(Forrás: racefans-net, f1-insider-com, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.