Még mindig várnunk kell arra, hogy sorozatgyártásba kerüljön a Tesla elektromos pick-upja, de egy újonnan kikerült képen láthatjuk, hogyan néz ki a Cybertruck végleges változata, ami egy kicsit eltér a koncepciótól.

Az évek telnek, de még ma is futurisztikus hatást kelt a Tesla elektromos pick-upja, amit 2019-ben mutatott be Elon Musk autómárkája. Az eredeti tervek szerint a Cybertruck gyártásának már el kellett volna kezdődnie, de nemrég kiderült, hogy nem is az idén, hanem a legkorábban csak a jövő év elején várható a szériagyártás kezdete.

A Cybertruck első képei, ahogyan 2019-ben bemutatkozott
Nagy kérdés volt, hogy Elon Musk gyártásba tudja-e adni a futurisztikus koncepcióját ebben a formában, és most, hogy közelebb kerültünk hozzá, kiderült, hogy nem minden részletében.

Mint az összes autógyártónál lenni szokott, az elsőként bemutatott prototípus csak egy koncepció volt, amire rendes tükrök és kilincsek kerülnek a gyártás kezdetére.

A Cybertruck 2022-ben, ahogyan gyártható is lenne
A most kikerült egyetlen képen vélhetően egy gyártásba szánt Cybertruck látható, ami több ponton is eltér a 2019-ben bemutatott koncepciótól.

A legfeltűnőbb a hagyományos visszapillantó tükrök megjelenése, amit ugyan helyettesíthettek volna kamerával, mint az Audi vagy a Honda tette, de az Egyesült Államokban egyelőre még mindig kötelező a tükörlapos visszapillantó.

A karosszériába süllyesztett kilincsek viszont teljesen eltűntek, valószínűleg az ablakkeretekbe rejtett megoldás váltja őket, mint amt a Ford is használ a Mustang Mach-E-n.

Szembeötlő még a hatalmas ablaktörlő lapát, amit a szélvédőoszlophoz simítottak, Elon Musk korábban azt mondta, hogy ennek a megvalósítása okozta az egyik legnagyobb fejtörést.

A kerekek is hagyományosabbak lettek, szinte bármelyik autóról származhatnának, ennek ellenére a rozsdamentes acéllemezből épült Cybertruck még ma is olyan futurisztikus látványt nyújt, mint a bemutatása idején. Csak győzzük kivárni a legkorábban 2023-ban érkező modellt, aminek addigra már a Ford és a Chevrolet elektromos pick-upja is riválisa lesz.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Visszatérhet a Moszkvics márka, mi is visszatérünk hozzá