Tesla-motorral építette elektromos hajtásúvá az E30-as BMW kabrióját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyre több a veterán autó, amit elektromos hajtásúvá alakítanak át, és most egy olyan youngtimer BMW kabriót mutatunk, amit házilag épített a tulajdonosa Tesla-motor és Chevrolet-akkumulátor felhasználásával.

Nem ez az első változata ennek a fehér 3-as kabriónak, hiszen korábban egy General Motors-féle V8-as motor került bele. A tulajdonosa, a connecticuti Jon Volk valami ennél is különlegesebbet szeretett volna, ezért úgy döntött, hogy elektromos hajtásúvá alakítja. Mivel ehhez a típushoz nincs kész építőkészlet, ezért házilag fogott hozzá a rendszer kitalálásához.

Here's one for the "when are you going to wrap the hood" crew 😂 #stormtrooper #maythe4thbewithyou

3,886 Likes, 56 Comments - Jon Volk (@tesla_bimmer) on Instagram: "Here's one for the "when are you going to wrap the hood" crew 😂 #stormtrooper #maythe4thbewithyou"

This thing doesn't look too bad in the light of day.

2,101 Likes, 79 Comments - Jon Volk (@tesla_bimmer) on Instagram: "This thing doesn't look too bad in the light of day."

Az elektromotor egy Teslából, az akkumulátor és az inverter egy Chevrolet Voltból származik, és úgy tűnik, hogy a különböző gyártmányú elemekből sikerült működőképes elektromos autót építeni. A 32 kilowattórás akkuról a hatótávja egy feltöltéssel 160 kilométer körül van, és Jon ugyan

mivel még az akkumulátorokkal együtt sem nyom többet 1350 kilogrammnál. Még egyedi műszeregységet is készített hozzá, és a rendszámától is készen vagyunk.

@radwoodofficial period INcorrect touchscreen interfaces are unacceptable in this car. @bavarianrestoration built exactly what I was looking for.

1,633 Likes, 64 Comments - Jon Volk (@tesla_bimmer) on Instagram: "@radwoodofficial period INcorrect touchscreen interfaces are unacceptable in this car...."

⚡️

5,460 Likes, 266 Comments - Jon Volk (@tesla_bimmer) on Instagram: "⚡️"

Really liking the matte white.

415 Likes, 15 Comments - Jon Volk (@tesla_bimmer) on Instagram: "Really liking the matte white."

Mate Rimac tizenöt éve éppen az E30-as BMW-jét építette át villanymotorossá, mára saját elektromos szuperautóját csodálja a világ:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.