Elon Musk szerint 1,1 másodperc alatt gyorsul százra a rakétával szerelt Tesla Roadster
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már az is fantasztikusan hangzik, hogy a Tesla Roadster szériaváltozata 1,9 másodperc alatt van százon, de Elon Musk most elárulta, hogy a SpaceX csomag „rakétájával” 1,1 másodpercre csökken ez az idő. Hisszük, ha látjuk!

Már több mint három éve annak, hogy a Tesla bemutatta a Roadster második generációját, és bár az eredeti tervek szerint 2020-ban az utakra kellett volna kerülnie, még mindig nem tudni, hogy mikor indul a gyártása. A legújabb hírek szerint 2022-ben érkezhet az elektromos sportkocsi, amit éppen a Los Angeles-i Petersen autómúzeumban állítottak ki, rajta egy érdekes táblával.

A tábla felirata szerint 1,1 másodperc alatt gyorsul százra a SpaceX csomaggal szerelt Roadster,

ami egészen elképesztő időnek számít még a Teslák fantasztikus gyorsulásához képest is. Elon Musk a Twitteren erősítette meg az észrevételt, szerinte a SpaceX csomaggal szerelt Roadster valóban erre lesz képes az autó hátuljában lévő, sűrített levegős „rakéták” segítségével.

„Biztonságos lesz, de nagyon intenzív” – írja Musk a bejegyzésében, majd hozzáteszi: nem ajánlja azoknak, akiknek nem tökéletes az egészségük, mert a hatása egy keményebb hullámvasúténak felel meg. A számítások szerint

A Roadsternek egyébként a többi paramétere is hihetetlenül hangzik,

hiszen az akkumulátorát 250 kilowattórásnak ígérik (jelenleg a Model S-ben is „csak” 100 kilowattórás az akku), ezért 1000 kilométert tehet majd meg egy feltöltéssel. A negyed mérföldet 8,8 másodperc alatt futja, és a végsebessége 400 km/óra feletti, amit nem igazán láttunk még elektromos autótól.

Persze ennek a technikának alaposan megkérik majd az árát, hiszen

a később elérhető alapváltozat 200 ezer dollárba kerül, és már az új Tesla Roadster foglalója is 50 ezer dollár, azaz 14 millió forint volt annak, aki nem akar lemaradni erről az élményről.

(Képek: Twitter, Tesla)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.