Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A napokban tette közzé a kanadai rendőrség azt a július 9-én megtörtént esetet, ami felér egy példabeszéddel az emberi hülyeségről.

Az albertai rendőrségre bejelentés érkezett arról, hogy a kettes főúton Ponoka közelében egy Tesla Model S 140 km/h-val repeszt dél felé, miközben mindkét első ülése teljesen hátra van állítva, és mind a sofőr, mind utasa látszólag békésen szunyókálnak.

Kis idő múlva sikerült is befogni a járművet, ami, amikor a járőrautó felkapcsolt fényhíddal követni kezdte, még mindig láthatóan önvezető módban 150 km/h-ra gyorsított. Szerencsére azért odáig nem fajult a dolog, hogy a rendőrségnek autós üldözésbe kelljen bocsátkoznia egy robotpilótával, a szirénázásra ugyanis a sofőr szeméből végre kiesett a csipa, és félreállt a járművel.

A húsz éves szabályszegő jogosítványát 24 órára bevonták, és egyúttal veszélyes közlekedés miatt feljelentést tettek ellene.

Sajnos előfordul néha, hogy a fáradtság miatt bebólintó sofőr okoz balesetet a közutakon, de ahhoz nem elég késznek lenni, hogy az ember vezetés közben még az ülést is hátradöntse, ehhez egy jó nagy adagnyi idiotizmusra is szükség van.

Ha nem lenne ennyire félelmetes a sztori, a Tesla simán reklámozhatná vele az autói önvezetési képességeit.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.