Erre pedig azért van némi esély.

Elsőre úgy tűnik, hogy a Ferrarinak gyakorlatilag minden kellkéke megvan ahhoz, hogy világbajnoki címért harcolhasson ebben a szezonban, hiszen van egy jó autójuk, két tehetséges pilótájuk Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. személyében, illetve a buzgó vágy, hogy több mint tíz év után ismét a csúcsra érjenek. A szezon felén túl járva viszont már látható, hogy

  • bár az autó tényleg jó, nem megbízható,
  • a két pilóta közül a spanyol sokszor szeret hibázni,
  • a csapat stratégái pedig többször is csődöt mondtak,

vagyis akadnak gondok az olaszoknál – de legalább a buzgó vágy továbbra is töretlenül megvan a maranellóiakban. Persze a 22 futamos idényből még kilenc nagydíj hátravan, de jelenleg egyáltalán nem tűnik reálisnak, hogy Charles Leclerc és/vagy a Ferrari képes lesz lefaragni 80 pontos, valamint 97 pontos hátrányát Max Verstappennel, illetve a Red Bull-lal szemben.

Mindezt látva a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Gary Anderson úgy véli, hogy nem marad következmények nélkül az idei szezon, és a Ferrari vezetősége keményen bele fog avatkozni az istálló személyi összetételébe:

„Ha bajnoki címet akarnak nyerni, gyorsan változtatniuk kell. Kilenc futamuk maradt, hogy megmutassák, hibák nélkül is képesek versenyezni, és megpróbáljanak legalább néhány bajnoki pontot lefaragni a hátrányukból. Ellenkező esetben attól tartok, hogy Maranellóban fejek fognak hullani.”

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Konnektorost vagy simát vegyek, ha hibrid Ford Kugát veszek?