A Ferrari 458 Spider londoni bemutatóján készült három mobiltelefonos fénykép egy másik autóról is, mely láthatóan szintén a 458 alapjaira épült. Hogy kinek, arról még csak találgatások vannak. Az ízlése azonban roppant érdekes.

Indulhat a találgatás! Nem tesztpéldány, ahhoz túl kidolgozott. A jobb oldalon van a kormánya, így a kontinentális Európa milliomosait kizárhatjuk. A legvalószínűbb, hogy egy ázsiai, netán brit gyűjtő részére készítette a Ferrari a Portfolio program keretein belül. Nem ez lenne az első, a James Glickenhaus Enzo-alapokra épült P4/5-je lavinát indított el. A szintén 2006-ban készült 612 Kappa az amerikai ingatlanügynök, Peter S. Kalikow gyűjteményébe, két évre rá az F430-ból épített Fioravanti SP1 a japán Junichiro Hiramatsu garázsába készült, tavaly pedig ismét Kalikow rendelt magának egy különleges 599-et, a Super America 45-öt, így megünnepelve, hogy negyvenöt éve a Ferrari hűséges kliense.

Hogy mire emlékeztet a titokzatos modell? Nos, láthatóan egy 458 Italia álruhában, ám első fényszórói az Enzót idézik, míg arányai egyszerre emlékeztetnek az 512BB-re, a 355-re és a 288 GTO-ra. Az összkép inkább érdekes, mintsem szép, ám ettől csak még inkább furdal minket a kíváncsiság: ki, miért, mit, kivel és mennyiért? Esetleg ez lenne Eric Clapton sokat emlegetett 458-asa, a V12 Boxer Tribute? A milliomosok és az ő hóbortjaik...

Hogy tetszik?

[A fotókat Michael P Sannwald készítette]

És ezt olvastad már?
Nem adja alább 666 lóerőnél a megújult Lamborghini Urus