Meglepetésre újabb sportautót mutatott be a Toyota: a GR GT3 Concept nem egy meglévő utcai modellből készült, hanem eleve versenyautónak építették. Szerintünk ebben a formában mehetne is gyártásba.

Nem hanyagolja el a sportautók rajongóit a Toyota, hiszen ott a hathengeres, hátsókerék-hajtású Supra, a raliautók receptje szerint épült összkerekes GR Yaris, és nemrég újult meg a GR 86 is. A japán márka mégsem állt meg ennyinél, hiszen a tokiói autószalonra egy még izgalmasabb sportmodell prototípusát leplezte le.

A GR GT3-ról egyelőre szinte semmit nem árultak el, nem tudjuk, hány lóerős, milyen motor hajtja, de már a formája láttán meg vagyunk győzve.

A széles és lapos pályagép az elképesztően hosszú motorházfedelével és a hatalmas hátsó szárnyával fantasztikusan néz ki, különösen ebben a matt fekete színben.

Az biztos, hogy a GR GT3 építéséhez nem egy meglévő utcai modellt használtak fel, mint más gyártók szokták, hanem az utolsó csavarig új autót építettek.

Nem ismerjük a Toyota terveit, de elég egyértelmű, hogy a gyári Gazoo Racing csapata nem véletlenül építette meg ezt a prototípust, hanem tényleg versenyezni akarnak vele.

Csak remélni tudjuk, hogy ha rajthoz is állnak vele, akkor a Toyota nem hagyja meg az autóversenyzők kiváltságának a GR GT3-at, hanem akár csak limitált példányszámban közúti változatot is épít belőle, ami a Supra még izmosabb, még izgalmasabb nagytestvére lehetne a kínálatban.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Gyorsulni állt ki a kilencvenes évek végének két ikonikus utcai raliautója
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne