Az új Suprát lehet imádni, és lehet nem szeretni, de az biztos, hogy sportautónak fantasztikus. A rajongók legnagyobb baja vele az, hogy a Toyota a BMW-vel közösen fejlesztette, itt vannak hát az alternatívák, milyen lett volna, ha más gyártóval fognak össze.

Sokat kellett várni az új Supra bemutatására, és nemrég a Toyotánál a legilletékesebb indokolta meg, miért volt szükség arra, hogy a BMW-vel összefogva építsék meg a sportautó új generációját.

A legjobb persze egy teljesen önálló Toyota-termék lett volna, de ha már mindenképpen szövetségest kellett választani, akkor mutatunk néhány alternatívát. A Budget Direct grafikusai pedig meg is alkották, milyen lenne a Supra egy Nissan vagy egy Mercedes testvérmodelljeként.

Aston Martin

Kezdjük az egyik legizgalmasabbal! Az Aston Martin tiszta lappal fogott hozzá az új Vantage tervezéséhez, és egy olyan modern sportautó lett az eredménye, ami jól mutatna a Toyota kínálatában is. A Supra dizájnjához egészen jól illik az Aston Martin hűtőmaszkja, és a Mercedes-AMG-től származó 4 literes biturbó V8-asnál is aligha tudnál jobbat elképzelni hozzá.

Mercedes-AMG

Ha már a Mercedes-AMG motorja kerülne bele, akkor akár az AMG GT testvérmodellje is lehetett volna a Supra, ami egy kategóriával feljebb pozícionálná a mostaninál. Ismerve a német gyártót, a 4 literes biturbó V8-as motor legalább 500 lóerős lenne benne, és természetesen a hátsó kerekeket hajtaná meg.

Ferrari

Nehezen tudnánk elképzelni, hogy a Ferrari bármelyik másik autógyártóval is közösködne, de ha történne is ilyen a jövőben, akkor a Supra remek alany lenne hozzá. A grafikusok a 812 Superfast stílusában alkották meg a Toyota sportautóját, még ha nem is valószínű, hogy értelme lenne V12-es motorral szerelni a Suprát.

Chevrolet

Egy újabb érdekes elképzelés lenne két legendás típus, a Corvette és a Supra házassága. A Chevrolet sportautója most fog középmotoros felépítésre váltani, de addig is az alapját adhatná a Toyota sportkocsijának, ami így egy 6,2 literes, kompresszoros V8-assal is gazdagodna. Az erejére és a hangjára sem panaszkodnánk, az biztos.

Nissan

Az egyik legtöbb értelme annak lenne, ha a sportautó-gyártásban tapasztalt két japán márka fogna össze. A Nissan és a Toyota közös terméke lehetne a 370Z és a Supra, és ezzel az utóbbi is megkaphatná a 3,7 literes V6-os szívómotort, ami régi vágású sportkocsivá tenné a Toyota újdonságát, és a japán származását sem hiányolnád.

Tesla

A végére hagytunk egy olyan kollaborációt, ami legalább annyira levágta volna a biztosítékot, mint a BMW-vel kötött együttműködés. Pedig a Tesla szellemisége nem is áll annyira messze a hibridekkel terjeszkedő Toyotáétól, és egy tisztán elektromos hajtású Supra biztosan villámgyors lenne. Könnyen lehet, hogy a következő generációjára tényleg az lesz belőle.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából