Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A végsőkig húzza az érdeklődésünket az új Supra iránt a Toyota, hiszen a goodwoodi fesztiválon ugyan megmutatta a kész autót, de még álcázva, ezért nem tudjuk, hogyan fest majd a valóságban. A motorjáról azonban kiderült néhány dolog.

Nagy közönség előtt mutatta meg a Toyota az új Supra gyártásra kész változatát, de a sportautót még álca takarta, ezért az alakját ugyan láthatjuk, de még nehéz eldönteni, hogy mennyire tetszik majd a forma. Mindenesetre, amit eddig láttunk, az alapján ígéretes lesz az újdonság, amiről műszaki téren is kiderült néhány dolog.

Lehetett tudni eddig is, hogy a BMW-vel közösen fejleszti a Suprát a Toyota, a japánok kupéja ugyanarra az alapra épül, mint a németek vászontetős roadstere, és a motorok is közösek lesznek. A legizgalmasabb a háromliteres, soros hathengeres lesz, turbóval és legalább 340 lóerővel, természetesen hátsókerék-hajtással.

De lesz egy alapmodell is, szintén a BMW-től származó kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorral, 265 lóerővel. Széria lesz a nyolcfokozatú automata sebességváltó is, ami azt jelenti, hogy nem lesz kézi váltós a Supra sem. Most aztán már tényleg itt az ideje leleplezni az utóbbi idők legjobban várt Toyotáját.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.