Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miközben a kisautók egyre nőnek, és igyekeznek több szerepben is helyt állni, a Yaris megmarad igazi kisautónak, amire külön büszke a Toyota. A most bemutatott legújabb, negyedik generációja nem szakít az elődök stílusával, de valamivel harciasabb külsőt öltött, amihez vadonatúj technikát készített a japán gyártó.

A Toyotánál néhány éve eldöntötték, hogy nem lesz több unalmas autójuk,

és az új Yaris sem nevezhető szokványosnak. Az ívelt formája könnyen felismerhetővé teszi, a hatalmas első légbeömlő és az izmos hátsó sárvédő harciasabb külsőt ad neki, a fekete sávval összekötött hátsó lámpák és a fekete tető is nagyon divatosak rajta.

A 3,94 méteres hossza nem változott, de a karosszériája öt centivel szélesebb és néggyel alacsonyabb lett, ami jót tett a kiállásának. A tengelytávja öt centivel nyúlt, és a Toyota ígérete szerint az utastér is tágasabb lett a korábbinál.

A műszerfala vadonatúj, a kormánykerék mögött három digitális kijelzővel, és középen a nagy érintőképernyővel, ami már okostelefon-tükrözésre is képes lesz. A Yaris újdonsága a szélvédőre vetítő head-up display, valamint

Az alapokat egy teljesen új padlólemez adja, aminek nemcsak az lehet az előnye, hogy jobb a vezető üléspozíciója, hanem az is, hogy az autó 50 kilogrammal könnyebb az elődjénél.

Az elektromotorja erősebb, 61 helyett 80 lóerős lett, a kombinált teljesítmény 115 lóerőre nőtt. Az akkumulátora nikkel-metál-hidrid helyett könnyebb és kompaktabb lítiumion, és a fogyasztása is tovább csökkent.

Az 1,5 literes motor elérhető lesz önállóan is, nem hibridként, az alapmodellt pedig az ezer köbcentis háromhengeres hajtja. A Yaris továbbra is az egyik legbiztonságosabb kisautónak számít, amihez a már említett légzsákokon kívül a távolságtartó és sávtartó rendszerek is hozzájárulnak. Az újdonságra egy kicsit még várni kell, csak 2020 második felében érkezik a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.