Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A G-osztály ma divatcikk, de korábban éppen a legyőzhetetlen képességei miatt vették a Mercedes terepjáróját. A német hadsereg is használt belőle, és most egy ilyen katonai példánynak adtak új életet.

A kilencvenes évek elején sok ilyen G-osztályt szállított a német hadseregnek a Mercedes, és mivel egy elpusztíthatatlan terepjáróról van szó, a selejtezésük után sem vesznek kárba az autók. Az Expedition Motor Company például egyedi megrendelésre újítja fel ezeket a leszerelt katonai járműveket.

A képeken látható példányban ezer munkaóra van, hogy így nézzen ki.

A karosszériát a fémig lecsiszolták, teljesen újrafestették, és a belső teret is újra kárpitozták, az elhasználódott elemeket kicserélték. A benzines kannával és csörlővel is felszerelt G-osztály ezzel úgy néz ki, mintha nem is a hadseregben szolgált volna, hanem csak most jött ki a gyárból.

Pedig ezt a példányt nem tegnap, hanem 1992-ben gyártották.

A katonai 250GD motorházfedele alatt egy 2,5 literes turbódízel motor dolgozik, amit szintén felújítottak, akárcsak a hozzá kapcsolódó ötfokozatú váltót. A rendeléstől számítva 3-4 hét alatt készül el egy ilyen terepjáró, és 90 ezer dollárt, azaz 26,5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek érte.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.