Ujjlenyomat-olvasóval nyitható és indítható a legújabb Hyundai
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem ez az első ujjlenyomat-olvasós autó, de ez a legokosabb, amit a Hyundai mutatott be. Az új Santa Fe esetén az ajtókat nyitni és az autót elindítani is lehet az ujjlenyomatunkkal, amit sokkal biztonságosabb módszernek ígérnek.

A prémiumautók között láttunk már ujjlenyomat-olvasós biztonsági megoldást, de a Hyundai újdonsága szélesebb körben is elérhetővé teszi ezt a technológiát, ami az okostelefonokon a mindennapjaink részévé vált. A jövőben tehát az ajtókat nyitni és az autót elindítani is az ujjunk érintésével lehet.

Az új Santa Fe kapja meg elsőként a rendszert, ahol ujjlenyomat-olvasót helyeztek el a kilincsen és a startgombon is.

Az ujjlenyomatunk elvileg sokkal biztonságosabb megoldás lehet a hagyományos távirányítós kulcsoknál, a koreai gyártó szerint egy az ötvenezerhez az esélye annak, hogy más ujját a miénknek ismeri fel. A tanulékony rendszer több alkalom után folyamatosan tökéletesíti az ujjunk felismerését.

Miután az ujjlenyomatunkról azonosított minket az autó, az üléseket és a tükröket automatikusan hozzánk igazítja, így többen is kényelmesen használhatják ugyanazt a példányt. Egyelőre csak annyit tudni, hogy 2019-ben néhány piacon vezeti be az újdonságot a Hyundai,

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.